”Aarnon olen tuntenut yli neljännesvuosisadan. Työuramme kohtasivat suomalais-amerikkalaisen high-tech yrityksen tuotekehityksessä. Nuorena diplomi-insinöörinä löysin Aarnosta kaltaiseni innokkaan kolleegan. Yhdessä tuotekehitystiimissä toteutimme tuotteita, joita vielä tänä päivänäkin viedään Suomesta maailmalle.

Aarnon luontaiseen tapaan toimia kuuluu ensin analysoida ja harkita; ei yksin vaan ryhmässä. Kun oikea latu on löytynyt, silloin toimitaan. Aarno on joukkuepelaaja. Hän saa asiat toimimaan ja kaikilla tiimissä on voittamisen tunne. Kova puurtaminen muuttuu hauskaksi. Oli tiimin jäsenet Kauko-Idästä, Yhdysvalloista, Euroopasta tai koto-Suomesta, tulosta syntyy varmasti.

Tunnen nykyisin Aarnon tietysti myös työelämän ulkopuolella. Hänestä olen saanut erittäin hyvän, itseäni älykkäämmän ystävän. Olemme monesta asiasta eri mieltä, mutta keskustelu jatkuu, koska hän on hyvä kuuntelija ja hän punnitsee mielipiteitäni monelta taholta. 

Uskon, että Aarnolla olisi paljon annettavaa Helsingin ja koko Suomen johtamisessa.”

Di Tenho Partanen
Laatuinsinööri Beneq Oy

”Aarno on luotettava, oma-aloitteinen ja hyvin erilaisten ihmisten kanssa toimeentuleva monitoimimies. Pienen paikkakunnan vapaa-ajan asukkaana hän ”kotoutunut” hyvin kyläyhteisöön ja sitä kautta metsästysseuran jäseneksi.  Tämä ei ulkopuolisilta kovin helposti onnistu. Seurassa hän tulee helposti toimeen kaikkien kanssa, nauttii jakamatonta luottamusta ja on sen pidetty jäsen. Huomionarvoista on hänen intonsa oppia uutta ja halunsa pitkäjänteisesti kehittää kaikkea niin luontoon kuin kyläyhteisöön liittyviä asioita. ”

Mirja Hytönen
Etelä-Anttolan Erä ry, puheenjohtaja
Etelä-Savon Yrittäjät, järjestöpäällikkö

”Hyvä ystäväni Aarno Lyytinen ja minä mietimme 1987 miten voisimme parantaa Vallilan Takomon tuotantoa. Päätimme tehdä yhdessä suunnitellen jousen valmistukseen tarvittavan norrakoneen. Yrittäjäinsinööri Lyytinen oli opiskellessaan perehtynyt hyvin hydrauliikkatekniikan saloihin ja tuumasta toimeen. Ennen valmistusta tehtiin myös kahden samanlaisen laitteen osalta myyntisopimus.

No epäilemättä koneen toiminnan onnistumista ovat ne edelleen päivittäisessä teollisuuskäytössä ilman suurempia huoltotarpeita.

Tämä anekdootti kertoo tämän päivän valtuustoehdokas Aarno Lyytisen innovatiivisesta ajattelusta ja kyvystä luoda uutta jota hän toteuttaa myös yhteiskunnallisten asioiden eteenpäin viemisessä.

Luotan Aarnoon hänen toimiessa sekä vaaliteemojensa, että työn ja yrittämisen parhaaksi.”

Veikko Punkka
Vallilan Takomo Oy hallituksen puheenjohtaja
Helsingin Vuoden Yrittäjä 2001