Olen syntynyt Helsingissä 03.09.1958 (sama päivä kuin UKK). Olen naimisissa ja kahden täysikäisen tyttären isä.

Asuin koko lapsuuteni ja nuoruuteni omakotitalossa luonnon lähellä Laajasalossa. Laajasalo oli turvallinen kasvuympäristö, jossa naapurit olivat tuttuja ja asioita tehtiin yhdessä. Isä pelasi nuoruudessaan jalkapalloa ja veti jalkapallokoulua, hän teki työuransa virkamiehenä Helsingin kaupungin liikennelaitoksella. Vapaapäivinään ja viikonloppuisin, hän otti minut mukaan Laajasalon metsiin suuntautuville lenkeilleen. Näistä lenkeistä kehkeytyi itsellenikin tapa.

Santahaminasta rallipoluille

Santahaminasta tuli eräs kiinnekohta elämässäni, olin siellä päiväkodissa, koulussa ja myös armeijassa. Santahaminan kääntösilta oli tuolloin oivallinen paikka seurata hiekkajaalojen kulkua. Se myös hidastutti kiinnostavuudellaan koulumatkojani. Olihan vähintään yksi sillan avaus nähtävä päivittäin. Ehkä juuri Santahaminan silta ja sen ohi lipuvat veneet ja purret saivat minussa heräämään kipinän mereen ja veneilyyn.

Varhaisnuoruuden kesät vietin tuttavaperheen maatilalla Hämeessä.  lähes koko koululaisten kesäloman ajan. Siellä elettiin maatilan tarkasti jaksotettua päivärytmiä ja työntäyteistä elämää. Nuoruudessa ihastuin bensan tuoksuun, oli mopoja, niiden rakentelua ja myös ralli kiinnosti. Esikuvina rallissa olivat mm. Timo Mäkinen ja muut” Flying Finnit”. Ford Escorttia pöllytin itse lukuisissa ralleissa. Autourheilu kasvatti minussa myös hyvän teknisen osaajan ja ongelmien ratkaisijan.

Politiikka tuli mukaan kuvioihin kun olin 18. Kävin Benin tiimin tapahtumissa ja viihdyin. Siitä asti Kokoomus on ollut henkinen kotini politiikassa. Nykyisin toimin Vuosaaren Kokoomuksen puheenjohtajana.

Yrittäjyys ja suomalainen luonto elämän tukipilareina

Minulle oli päivän selvää jo hyvin varhain, että minusta tulee yrittäjä. Tekniikan opiskelu oli myös selvyys. Heti valmistuttuani Helsingin teknillisestä oppilaitoksesta perustin oman yrityksen vuonna 1986.

Yrittäjyyteni  alussa ostin ensimmäisen oman moottoriveneen ja heti kohta toisen retkeilyyn paremmin soveltuvan.  Tästä kehittyi mieluinen harrastus ja koko perheen lomailumuoto. Saaristomerestä muodostui perheemme jokavuotinen lomanviettokohde. Vuonna -99 organisoin Ålander runt eskaderin. 12 veneen seurueena kiersimme Saaristomerta ja Ahvenanmaata. Kaksi pariskuntaa olivat ottaneet veneilyretken myös tilaisuudekseen vihkiytyä. Olin myös seurani, Helsingin Navigaattorit ry:n, katsastajana ja hallituksessa jäsenenä.

Kymmenen vuotta sitten hankin oman tontin Mikkelin Anttolasta. Tämä kaukokaipuu maalle oli syntynyt Hämeessä viettämistäni kesistä. Ensi kertaa tonttiin tutustuessani eksyin päätehakkuu-kuntoiseen metsään. Kilometrin kuljettuani olin nähnyt laajan faunan ja kirkasvetisen Louhiveden. Päätös oli selvä. Nimet paperiin ja homma käyntiin. Rakennusten ensimmäisen vaiheen suunnittelin, piirsin ja rakensin sen omin käsin. Seuraava vaihe alkaakin olla jo paperilla. Onnistuin liittymään paikalliseen metsästysseuraan ja hankin itselleni beagle-koira Ossin.

Metsästys, riistanhoito ja koiran kanssa liikkuminen luonnossa ovat nyt pääharrastuksiani. Lisäksi tähän liittyen teen pölyttäjien talvehtimispesiä (ötökkä baari), lintujen ja lepakoiden pönttöjä ja huolehdin useista rakentamistani riistaruokintakatoksista.

Olen aina ollut vakaasti sitä mieltä, että lapsilla pitää olla sekä liikunnallinen, että kulttuuripainotteinen harrastus. Tätä tulen myös korostamaan vaalikampanjassani. Itselläni se on ollut kuvataide. Harrastan öljyväri, akryyli ja akvarelliväreillä maalaamista.

Työ ja yhteisöllinen vaikuttaminen

Olen työskennellyt perustamassani Protecal Oy:ssä  26 vuotta,  perustin sen 1986. Yrityksessä työskenteli parhaimmillaan 10 suunnitteluinsinööriä. Yrityksen ajoin hallitusti alas 2011. Yritys teki laitossuunnittelua, prosessisuunnittelua, tuotekehitystä ja tuotesuunnittelua laajalle asiakaskunnalle. Oman yrityksen lisäksi olin palkkatyössä vuosina 1994-1998. Planar International Ltd:ssä

Nuorison parissa työskentely on ollut minulle oman yrityksen lisäksi mieluista.  Olen toiminut nuoriso-ohjaajana nuorisotaloissa ja teknisenä ohjaajana moottorihalleilla, sekä tyttöjen jalkapallossa tukijana ja taustavaikuttajana. Minun on aina ollut vaivatonta olla nuorten kanssa ja yhä he minua vuosienkin jälkeen moikkailevat.

Jo ennen oman yritykseni lopettamista, olen ollut aktiivinen taloyhtiössämme, joka on Suomen suurin. Olen hallituksessa ja olen halunnut omalla osaamisellani tuoda uudenlaista johtamistapaa, systemaattisuutta, projekti- ja prosessi työskentelyä tähän haastavaan kenttään.